Strijd tegen oprukkende kinderarmoede

In het welvarende Nederland groeit toch maar liefst 1 op 11 kinderen in armoede op. Hoe kan dat? En hoe kan er zelfs sprake zijn van een toename van structurele armoede? Een schrijnend vraagstuk, waarover beleidsmakers en grote bedrijven zich buigen in een gezamenlijk offensief: in 2030 moet Nederland kinderarmoede-vrij zijn. Maar hoe?

 

NVO en NCJ bereidden samen met De Balie in Amsterdam een bijeenkomst voor die op dinsdag 9 maart aanstaande om 20.00 uur via live stream voor iedereen te volgen is.

 

Zorgverzekeraar Menzis gaat in gesprek met theatermaker Laura van Dolron. Menzis is een van Nederlands grootste zorgverzekeraars met 2.2 miljoen klanten. Voor tienduizenden gezinnen zegt de verzekeraar een groot verschil te kunnen maken. Maar lukt dat ook? Van Dolron ontmoet voorafgaande aan het programma directielid Marieke Fieten en kijkt mee bij het werk van de verzekeraar die zich inzet. Deze avond brengt ze haar verslag naar buiten en laat zien wat er nog op de route ligt naar 2030.  Tijdens het programma toetst een panel van jongeren, allen ervaringsdeskundigen, of de voorgenomen plannen wel stroken met de werkelijkheid. Vervolgens schuift ook Isabelle Diks, wethouder in de gemeente Groningen, aan tafel aan. Ze is oa. verantwoordelijk voor Jeugd & Jeugdhulp, Inkomen en Schulden.

 

Live stream

 

Zet de bijeenkomst in de agenda en kijk gratis mee via de website van De Balie. Circa 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream.

 

Dit programma is in samenwerking met: Nederlands Jeugdinstituut, de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de NVO.

 

 

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen