Marianne: “Het is mooi als ouders hun verhalen delen, uit de stilte stappen…”

Iedere vrijdagochtend gaat orthopedagoog Marianne Oude Nijhuis om 9.15 uur LIVE op Instagram. Daar brengt ze een vraag in, deelt ze haar ideeën en geeft ruimte aan ouders die live kijken, hun vraag en ervaringen in te brengen.

 

“Zo schreef een moeder mij afgelopen week met de volgende vraag: “Ineens hoorde ik woorden en gebaren van mijn dochter, die ik niet in mijn gezin wil…. Hoe pakken we dit het beste aan?”

 

In deze video, de opgenomen live beelden op Instagram, neem ik je graag mee in mijn ideeën. Het is belangrijk voor me dat ouders zich welkom en gehoord voelen in mijn online praktijk. Het is fijn als je als ouder bij je kind, werk en huis kunt blijven en toch je vragen kunt delen en hulp ontvangt.

 

Ik help hen graag met plezier deel te nemen aan het leven met hun kinderen. Zodat ze kunnen groeien in de relatie samen, vanuit de kwaliteiten van een goede relatie, met empathie. Veel kinderen en ouders worstelen met gevoelens, zoals emoties en gevoelens woorden geven, je schuldig voelen, schaamte als het samenzijn niet vanzelf gaat en/of je alleen voelen.

 

Het is mooi als ouders hun verhalen delen, uit de stilte stappen, hun kinderen kunnen leren hoe je gevoelens kunt navigeren en vanuit liefde en support hun kinderen kunnen zien opgroeien.

 

Naast het online aanbieden van hulp met zelfstudieprogramma’s en 1-op-1 begeleiding, komen ouders met (of zonder) hun kind, naar mij toe, op het strand. Ze ontvangen langs de golven van de zee, kortdurende, krachtige 1-op-1 begeleiding van 3 tot 6 maanden, voor de groei van hun kind, de relatie met zichzelf en met elkaar, rondom thema’s die belangrijk voor hen zijn – zodat ze mèt vrijheid, verbinding, verlangens, liefde, wijsheid en kwaliteiten zelf verder kunnen.”

 

Marianne Oude Nijhuis is orthopedagoog NVO, schrijver en coach, www.praktijkmon.nl

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen