“Ik leek een beetje op een doorschuifkind”

Als ik er nu op terugkijk dan leek ik een beetje op een doorschuifkind. Ik werd steeds met goede hoop ergens geplaatst en na een tijdje moest ik weer weg. Die teleurstelling hakt er na verloop van tijd wel in.”

 

…”Wat mij hielp? Die ene hulpverlener die mij er op blééf wijzen dat ik het zelf moest doen, dat ik zelf in actie moest komen, dat niemand anders het voor mij ging doen. Én dat ze daarbij geen 9 tot 5 mentaliteit had. Dat ze ook s’avonds nog een berichtje stuurde als ze zag dat ik contact had gezocht. Dat was voor mij zo belangrijk. Goede hulp zit ‘m voor mij in die kleine dingen.”

 

 

Een fragment uit het openhartige en leerzame gesprek met Robbin van der Zanden: werkzaam als ervaringsdeskundige bij jeugdhulpaanbieder Oosterpoort waar hij eerder zelf begeleiding kreeg.

 

Luister het hele interview hier (Soundcloud account LOC Jeugd).

 

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

 

LOC deelt deze en volgende week zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en op zeer persoonlijke en openhartige wijze vertellen over hun ervaring, mening en ideeën. De hoop is dat al deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

 

LOC Zeggenschap in zorg is een netwerk van mensen die zich betrokken voelen bij en zich inzetten voor waardevolle zorg. LOC vertegenwoordigt 1.300 cliëntenraden en 600.000 cliënten in de jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, thuiszorg, verpleging & verzorging, verslavingszorg, welzijn. Kijk op op de website van LOC.

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen