Hartenhuis Award voor makers documentaire Alicia

De Hartenhuis Award 2019 is uitgereikt aan de filmmaker en producent van de documentaire Alicia: Maasja Ooms en Willemijn Cerutti. Zij ontvingen de award omdat de documentaire indringend laat zien wat de gevolgen zijn van het alsmaar doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen. Zonder deze documentaire was dit probleem nooit zo onder de aandacht gekomen. Met de uitreiking werd het startschot gegeven voor de Week van Het Vergeten Kind.

 

Deze week worden er handtekeningen opgehaald voor Het Manifest dat voortkwam uit de campagne na de film: Stop de Carrousel. Geen doorplaatsingen meer van kinderen vanwege een gebrek aan plek! Elk kind heeft recht op perspectief, heeft recht op hechting en moet zo thuis mogelijk opgroeien. De handtekeningen  worden aan Minister De Jonge aangeboden en wordt er doorgepraat over hoe de eindverantwoordelijken elkaar beter gaan vinden om het lot van uithuisgeplaatsten te verbeteren.

 

“De documentaire Alicia is inmiddels al door meer dan 1 miljoen mensen bekeken”

 

De documentaire film heeft geresulteerd in beleidsverandering maar heeft ook in talloze individuele initiatieven binnen het hele werkveld van zorg voor jeugdigen. Een enquete van Impact Makers wees uit dat 66% van de aanwezigen van de tien dialogen inspiratie omgezet heeft in actie.

 

 

Het Vergeten Kind brengt dit Manifest nu naar een veel breder publiek.
Kijk verder op De week van het Vergeten Kind en hier voor meer informatie over de documentaire.

 

 

About the Author /

p.pluijlaar@gmail.com

Alle artikelen