Hanneke: “Bram wist heel goed hoe hij aan de slag zou moeten”

Ik ga vaak op huisbezoeken bij cliënten die vanuit PGB of Wmo bij mij hulp inkopen. Ook word ik ingehuurd door Stichting Milo, een stichting die werkt voor mensen voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is.

 

Omdat ik zelf drie jonge kinderen heb, werk ik nu op dinsdag, donderdag, vrijdagochtend en om de week een deel van de woensdag. Ik ga naar verschillende afspraken toe, van thuisbegeleidingen, tot afspraken op school, van cursus geven tot testafname.

 

Ik kan mijn werk goed doen omdat ik betrokken en invoelend ben en kennis heb van zaken op het gebied van gedrag, opvoeding en onderwijs.  Ik vind het fijn om echt iets te kunnen betekenen voor anderen.

 

“Ik vertelde Bram dat ik veel over hem gehoord had en inschatte dat hij hulp nodig had”

 

Zo ging ik op huisbezoek bij de moeder en stiefvader van Bram, omdat het erg slecht met hem zou gaan. Bram zorgde voor veel problemen door zijn scheldpartijen, dreigementen en slechte schoolresultaten. Hij stond niet open voor hulp en zou veel liegen. Toen ik kennismaakte met Bram, merkte ik al dat hij mij wel toeliet. Ik vertelde hem dat ik veel over hem gehoord had en dat ik inschatte dat hij hulp nodig had. Bram beaamde dit en wist heel goed hoe hij aan de slag zou moeten. Dit hebben we gedeeld met zijn moeder, die ook wel wat wilde veranderen. Na drie huisbezoeken waren we klaar!

 

Hanneke van Asseldonk is vrijgevestigde orthopedagoog, met een eigen praktijk aan huis.

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen