Ellen Loykens: “Het is eigenlijk de wereld op zijn kop”

Ze is directeur behandelzaken van Molendrift, een GGZ Jeugd en volwassenen hulpverleningsorganisatie in Groningen. Wat zijn haar ervaringen en wat betekent werken in tijd van corona voor de medewerkers?

 

Bij Molendrift werken zo’n 90 medewerkers: orthopedagogen, psychologen, psychiaters, toegepast psychologen en verpleegkundigen.

 

“De meeste medewerkers  werken thuis. Voor onze professionals betekent dat best veel, want een deel moet ook hun kinderen thuis lesgeven. Dat vraagt veel van je ritme, indelen van je eigen werk en ook nog beschikbaar zijn om een goed systeem voor je kinderen te maken. Voor de uitvoering van je werk betekent het dat je cliënten niet meer op locatie ziet. Een beperkt aantal werkt nog wel op locatie. Dat is met name voor voor cliënten wanneer er sprake is van crisis. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor cliënten om op locatie te komen als het juist gaat om een crisis te kunnen voorkomen. Professionals kunnen dat zelf aangeven, op locatie werken medewerkers die zich zelf daar nog prettig bij voelen,” aldus Ellen Loykens.

 

Hoe reageren cliënten, wat vraagt het van medewerkers en biedt deze tijd ook kansen en nieuwe inzichten? Ellen Loykens gaat er verder op in deze video.

 

Deze video is ook geplaatst in het corona themadossier  bij ervaringsverhalen op de website van de NVO.

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen