Ik kan het!
Bent u hulpverlener, manager of bestuurder bij een school, zorginstelling of gemeente? Dan werkt u met kinderen en volwassenen die afhankelijk zijn van anderen. Zij verdienen de allerbeste aandacht en zorg die Nederland in huis heeft. Toch is het vaak een puzzel om dit te realiseren. Ontdek waarom de NVO-pedagoog voor u het ontbrekende puzzelstukje kan zijn.
Afhankelijk zijn van anderen hoort bij opgroeien, bij ‘opgevoed worden’ en bij jezelf ontwikkelen.
Dit doen pedagogen
Een pedagoog helpt kinderen, jongeren en mensen met een beperking en hun gezinnen om zich in moeilijke situaties optimaal te ontwikkelen. In het onderwijs, de jeugdhulp, ggz en gehandicaptenzorg. Een pedagoog kijkt naar alle relaties tussen een cliënt en zijn opvoeders, thuis, op school of in een instelling. Want elke relatie kan onderdeel van het probleem zijn. Of juist de oplossing. Het doel is mensen zo zelfredzaam mogelijk maken, zodat ze mee kunnen doen.
En dit typeert een echte NVO-(ortho)pedagoog
Een NVO-pedagoog doet al het bovenstaande. Plus al het onderstaande. Maar vooral: een typische NVO-pedagoog is een verbinder. Een wetenschappelijk geschoolde expert in opvoed- en ontwikkelrelaties. Iemand die de specifieke behoefte en mogelijkheden van kinderen, jongeren en mensen met een beperking in hun omgeving in kaart kan brengen en verbetert door de inzet van wetenschappelijke inzichten en interventies. Daarom kan de NVO-pedagoog precies dat ene ontbrekende puzzelstukje zijn dat de andere stukjes met elkaar verbindt.
Dit kunnen we voor u betekenen
Meld u nu aan voor ‘Ik kan het!’ en ontdek hoe u úw puzzel compleet kan maken. U ontvangt maandelijks een update met verhalen uit de praktijk, veelbesproken actualiteiten, boeiende interviews, scherpe opinies en wetenschappelijk nieuws.