Ambassadeurs Jeugd laten van zich horen

Eind vorig jaar presenteerde de eerste lichting van de ambassadeurs jeugd voor een volle zaal deskundigen waar zij voor staan en waar de ambassadeurs hun stem over willen laten horen. Ze gingen in op onderwerpen zoals diversiteit, kinderen met een (licht) verstandelijke beperking, en de inzet op de ‘beweging van ontevreden jeugdhulpverleners’ die met trots en plezier hun vak kunnen uitoefenen. Inmiddels is ook de tweede leergang gestart.

 

In een “meesterproef” presenteerden de ambassadeurs van de eerste leergang hun standpunt en gingen in gesprek met de met collega’s, bestuurders, opiniemakers en coaches  van de ambassadeurs. Ook Marlies Post, directeur van de NVO, was een van de coaches. Een mooie feestelijke afronding van een eerste leergang ambassadeurs!

 

De tweede groep ambassadeurs jeugd is deze maand, ook zij gaan het positief kritische geluid laten horen van gedragswetenschappers en jeugd- en gezinsprofessionals bij minister Hugo de Jonge, inspectie, het onderwijs, de Tweede Kamer, collega-organisaties, bij Zorg voor Jeugd en brancheorganisaties. Kortom: overal waar het van belang is om het verhaal van de werkvloer, van professionals en hun cliënten te vertellen. Ook NVO orthopedagoog Anne Minke Mulder doet mee aan deze tweede leergang.

 

Kijk hier voor meer info.

 

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen