Ambassadeurs Jeugd laten van zich horen

Eind vorig jaar presenteerde de eerste lichting van de ambassadeurs jeugd voor een volle zaal deskundigen waar zij voor staan en waar de ambassadeurs hun stem over willen laten horen. Ze gingen in op onderwerpen zoals diversiteit, kinderen met een (licht) verstandelijke beperking, en de inzet op de ‘beweging van ontevreden jeugdhulpverleners’ die met trots en plezier hun vak kunnen uitoefenen. Inmiddels is ook de tweede leergang gestart.

 

In een “meesterproef” presenteerden de ambassadeurs van de eerste leergang hun standpunt en gingen in gesprek met de met collega’s, bestuurders, opiniemakers en coaches  van de ambassadeurs. Ook Marlies Post, directeur van de NVO, was een van de coaches. Een mooie feestelijke afronding van een eerste leergang ambassadeurs die nog een jaartje doorgaan over te vertellen over de waarde van het werk in het jeugddomein, de knelpunten die ze tegenkomen en het plezier dat het werk biedt.

 

 

 

De tweede groep ambassadeurs jeugd (zie bovenstaande foto) is deze maand gestart, ook zij gaan het positief kritische geluid laten horen van gedragswetenschappers en jeugd- en gezinsprofessionals bij minister Hugo de Jonge, inspectie, het onderwijs, de Tweede Kamer, collega-organisaties, bij Zorg voor Jeugd en brancheorganisaties. Kortom: overal waar het van belang is om het verhaal van de werkvloer, van professionals en hun cliënten te vertellen.  Marlies Post, Marlijn Snoeij – de Vries en ook  NVO lid Marja Hodes zijn onder meer de coaches. Bij de deelnemers doet NVO orthopedagoog Anne Minke Mulder mee aan deze tweede leergang.

 

Kijk hier voor meer info.

 

About the Author /

j.smeets@nvo.nl

Alle artikelen